We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Bodoča zdravnica Tina Duh gre v Kenijo 

5 0 41
12.07.2018

Tina Duh iz Borecev, ki v Ljubljani študira medicino, je trenutno v šestem letniku študija in ga počasi zaključuje. Aprila prihodnje leto se s še nekaterimi sošolci s fakultete odpravlja za tri mesece v Kenijo: "S še štirimi kolegi s fakultete se odpravljamo na humanitarno medicinsko odpravo. Takrat bomo že vsi diplomirali, tako da bomo mladi zdravniki. Mi gremo zdaj prvič, je pa to ustaljena navada, tradicija. Take odprave organizira sekcija za tropsko medicino iz Ljubljane, v kateri se družijo zdravniki, ki so bili že večkrat na takšnih odpravah in pomagajo pri pripravah."

Mladi zdravniki se odpravijo v razne kraje, kjer je dostop do zdravstvene oskrbe omejen ali pa ga ni: "Tam je postavljena - vsaj v Keniji, kamor mi gremo - klinika, ki jo je pomagala postaviti prav ta sekcija skupaj z eno angleško fundacijo. Cilj te klinike pa je, da hodijo slovenske skupine zdravnikov kontinuirano tja. Poskušamo se menjavati na tri mesece, tako da je tam ves čas zdravstvena oskrba, torej da je nekdo od zdravnikov stalno tam."

Tina Duh pravi, da spodbujajo študente zadnjih letnikov, mlade diplomante ali zdravnike, da se kadarkoli na svoji poklicni poti odločijo in gredo........

© Večer