We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Trgovina z ljudmi: Šesterica v priporu, sodišče zaslišuje žrtve

11 1 0
22.01.2018

Šesterico, osumljeno organizirane trgovine z ljudmi, so kriminalisti po odmevni četrtkovi akciji odpeljali v pridržanje, v soboto pa je stopila pred preiskovalno sodnico okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper vse odredila pripor, včeraj pa so na sodišču stekla že nujna preiskovalna dejanja. Osumljence in priče oziroma domnevne žrtve trgovine z ljudmi so zasliševali ves dan.

Poročali smo, da so pred preiskovalnega sodnika zaradi organizirane trgovine z ljudmi stopili štirje Tajvanci in dva slovenska državljana, neuradno Alen in Tomislav C.

Organizirani kriminalni posel, zaradi katerega prijetim preti do 15 let zapora, so odkrili policisti mariborske policijske uprave. Lani so pridobili informacije, da se na območju mariborske policijske uprave gibljejo tuji državljani, ki izvajajo goljufije v mednarodnem telefonskem prometu. Kriminalistična preiskava je pokazala, da so osumljeni slovenski državljani skupaj s tujimi sostorilci azijskega porekla na območju Slovenije od leta 2015 najemali večje stanovanjske hiše. Vanje so namestili tuje državljane azijskega porekla in jim omejili gibanje. V hiši so nato........

© Večer