We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Streljanje na Titovi: Maratonski narok za izrek kazni morilcu 

7 1 2
14.06.2018

Spremljevalci kazenskih postopkov od leta 2012, ko je novela zakona o kazenskem postopku v slovenski kazenski postopek uvedla institut predobravnavnega naroka z namenom zmanjšati sodne zaostanke in uvesti ekonomsko učinkovitejše kazenske postopke, ne pomnimo primera, v katerem bi se po priznanju obtoženega narok za izrek kazenske sankcije lahko razvlekel na več mesecev. Zdaj smo temu priča v Mariboru. Na okrožnem sodišču, v postopku zoper razvpitega 54-letnega strelca Senada Softića, ki je 4. oktobra lani na Titovi cesti sredi belega dne hladnokrvno umoril nič hudega slutečega 52-letnega Rada Mitrovića.

Softić s priznanjem ni okleval niti za hip. Ko je proti žrtvi izstrelil osemindvajseti naboj, je pištoli postavil vsem na ogled in na prizorišču počakal na policiste.

Ne le da je priznal umor Mitrovića, kriminalistom je povedal celo, da bi ustrelil tudi svojo nekdanjo ženo, če bi mu tisti dan prekrižala pot. Predkazenski postopek zoper njega je stekel hitro in 4. januarja je Softić že sedel na zatožno klop. Na predobravnavnem naroku je priznal obe očitani dejanji, umor in........

© Večer