We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sojenje sodniku v Mariboru: Brani se, da so mu dokaz podtaknili

17 1 4
07.02.2018

Višji sodnik Stanko Omerzu, ki mu na okrajnem sodišču v Mariboru sodijo zaradi očitka, da je zalezoval žensko iz Slovenske Bistrice, se v kazenskem postopku na vso moč trudi prikazati kot žrtev maščevanja. Vendar se zdi njegova zgodba o tem, da mu je oškodovanka dokaze, ki ga hudo bremenijo, podtaknila, iz obravnave v obravnavo bolj prozorna.

​Kriminalisti so hišno preiskavo pri Omerzuju opravili decembra 2016. V pisarni delovnega sodišča v Mariboru, katerega predsednik je že 28 let, so mu med drugim zasegli več telefonskih SIM-kartic, s katerih so bila oškodovanki poslana žaljiva in grozilna sporočila. Preiskava je pokazala, da je avtor sporočila, čeprav z različnih telefonskih številk, pošiljal iz telefona, katerega IME-številka pripada službenemu telefonu Stanka Omerzuja. Omerzu pa se brani, da je telefon v preteklosti podaril oškodovanki in da je tudi SIM-kartice kupoval njej, ona pa da mu jih je septembra 2016 pričela vračati. "Zaporedno mi jih je metala v domač poštni nabiralnik," obdolženi s prstom kaže na oškodovanko, češ da je maščevanje zoper njega skrbno načrtovala.

Poiskal je tudi več ljudi, ki so napisali izjavo, da jim je Omerzu v preteklosti omenil, da je svoj službeni telefon podaril ženski iz Slovenske Bistrice, h kateri je hodil na fizioterapijo. Sodišče zdaj podpisnike teh izjav zaslišuje o tem, v kakšnih okoliščinah so izvedeli za življenjsko povsem nepomemben podatek, torej da je sodnik nekomu dal telefon. Včeraj je sodnica Karmen........

© Večer