We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Snažilka pometla dokaze o usodnem pretepu

12 7 67
29.01.2018

S preiskavo incidenta pri mariborski tržnici, ki se je zgodil 7. januarja letos, tri dni kasneje pa je 25-letni Mario K. svojo vpletenost v pretep plačal z življenjem, kriminalisti nimajo lahkega dela. Tistega nedeljskega jutra se je na Koroški cesti po zaprtju nočnega kluba Podroom v dveh skupinah steplo okrog dvajset ljudi. Vpleteni zanikajo odgovornost za smrt moškega, policistom se tudi ni javila nobena priča, ki bi videla, kdo je Maria K. zabodel v trebuh, čeprav je bilo tedaj tam več kot sto ljudi.

Usodnega momenta ni posnela nobena varnostna kamera, ključnega dokaza, torej nevarnega predmeta, s katerim je nekdo zabodel 25-letnika, kriminalisti (še) niso našli. Imeli so osumljenca in menda že vse nared, da Vlada B. pripeljejo pred preiskovalnega sodnika, a v hišni preiskavi, ki so jo na območju Žalca pri njem opravili šesti dan po usodnem pretepu, niso našli dovolj obremenilnega dokaza, da bi tožilstvo zanj predlagalo pripor. Poleg tega policisti po naših podatkih sklepajo, da je Vlado B. ravnal v samoobrambi, potem ko naj bi ga bil napadalec (ali več njih) z udarci spravil na tla.

Je pa tožilka Mateja Artenjak zahtevala pripor za tri iz skupine, ki ji sicer ne pripisuje odgovornosti za smrt Maria K. Preiskovalci so prepričani, da so zbrani v tej skupini imeli v pretepu vlogo napadalcev. Poročali smo, da so........

© Večer