We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Serija požigov: Piroman ne bo kazensko odgovarjal

3 0 0
17.01.2018

Z dnem, ko je stopil pred ptujsko sodnico Biserko Rojic, je tudi javnost izvedela, kdo je požigalec, ki je v lanskem letu izpeljal celo serijo požigov. S podtikanjem požarov na območju Ptuja in Gorišnice je dodobra zaposloval policiste Matej L. iz Gorišnice. Njegova tarča so bili predvsem gospodarska poslopja in stanovanjske hiše, a kriminalisti zoper njega več mesecev niso našli oprijemljivega dokaza, dokler mu 7. oktobra lani ni spodletelo na begu s prizorišča požara v Dornavi.

"Takoj po prejetem obvestilu o požaru smo pričeli aktivnosti v smeri izsleditve storilca. Izsledili smo kolesarja, ki se je iz smeri požara peljal proti Gorišnici. Ko je zagledal policijsko vozilo, je odvrgel kolo in stekel po bližnjih njivah, a ga je policijska patrulja Policijske postaje Gorišnica nekaj pred eno uro zjutraj prijela," je policijsko akcijo nekaj dni po prijetju osumljenega kar devetih požigov na tiskovni konferenci povzel pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl.

Obtoženi je od dne prijetja v priporu, ko je napočil čas, da ga ptujsko sodišče pokliče na odgovornost, pa se je izkazalo, da za požige, katerih skupna........

© Večer