We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Natančna navodila za nakup mamil preko spleta

3 0 0
04.05.2018

Z vpletenimi v kriminalno združbo, ki se je z mamilarskim poslom domnevno ukvarjala kar prek spleta in so jo mariborski kriminalisti v sodelovanju z avstrijsko policijo ustavili junija 2016, se je danes na mariborskem sodišču soočil vodja slovenskega dela preiskave, kriminalist Bojan Iršič. V sodni dvorani je razložil, da je mariborska policija predkazenski postopek zoper osumljene sprožila jeseni 2015, ko so jih avstrijski varnostni organi obvestili, da so s prepovedanimi substancami zasačili Avstrijca, ki je sintetično drogo 3-MMC (kemična spojina trimetilmetkatinon, med uporabniki znana kot sladoled) kupil v spletni trgovini www.synthetiQ.org.

Po naših podatkih je avstrijska policija prijela Evalda Weisa in o njem ugotovila, da je prek omenjene spletne platforme od 23. septembra 2013 do 24. aprila 2014 kupil skoraj štiri kilograme sintetične droge.

Graško sodišče ga je obsodilo na dve leti zapora, tamkajšnji kriminalisti pa so preiskavo nadaljevali in ugotovili, da je Weis denar za sumljivo robo nakazoval na transakcijski račun pri Factor banki, d.d., s sedežem v Ljubljani. Imetnik računa je bila družba Chemax International Limited, račun pa sta odprla Lanartčan Tadej Savec in Mariborčan Dejan Žnidarič, ki sta se na banki predstavila kot lastnika podjetja. Avstrijci so v preiskavo vključil tajnega policijskega delavca, ki je prek spletne platforme štirikrat navidezno kupil drogo.

Upravitelja spletne strani, Savec in Žnidarič, sta v spletni trgovini ustvarila rubriko z naslovom law area........

© Večer