We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Stopničke prišle kot odrešitev za Roka Marguča

16 1 0
12.01.2018

Morda ga je kdo že odpisal, ker ga lansko sezono ni bilo nikjer, pa tudi letos se v uvodu ni izkazal. A Rok Marguč, nekdanji deskarski svetovni prvak, je v pravo formo prišel v pravem trenutku. Ob koncu tedna je bil drugi v Lackenhofu, danes bo nastopil v Bad Gasteinu, naslednji teden na dveh tekmah doma na Rogli, pred vrati so olimpijske igre … "Drugo mesto je prišlo kot odrešitev. Prejšnjo sezono nisem bil niti blizu, a ta je od zadnjih štirih najpomembnejša. Tako zgodaj v zimi še nisem stal na stopničkah. Super sem zadovoljen z rezultatom, z vožnjami še ne povsem. Na treningih so še dosti boljše," je dejal 31-letni Celjan.

V Lackenhofu ste tekmovali prvič, pa ste že 14 let v svetovnem pokalu, imate več kot sto nastopov. So te stopničke tudi plod izkušenj?

"Zagotovo. Pa še ena stvar je, bil sem neobremenjen. Že v Cortini sem potrdil normo za olimpijske igre, ki sem jo kljub slabi sezoni ujel lani na Rogli in v Carezzi. V Lackenhof sem se dvakrat peljal na trening, blizu je, od Maribora dve uri. Mislim, da mi je to pomagalo. Julia Dujmovits (avstrijska deskarka, op. p.) je 'zrihtala' trening, njej se je zelo šlo za normo. Ni pa imela količkov in trenerja, ki bi postavil progo, zato sva midva z očetom prišla zelo........

© Večer