We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Kim Jong Un je šel tokrat najdlje

10 4 3
11.08.2017

Jedrska napetost med ZDA in njenimi azijskimi zaveznicami na eni strani ter Severno Korejo na drugi se je tudi skozi včerajšnji dan stopnjevala in poglabljala. Severna Koreja je namreč po nizu besednih provokacij včeraj sporočila, da bo njen načrt za izstrelitev štirih balističnih raket na območje blizu ameriškega vojaškega oporišča Guama pripravljen do sredine avgusta. Potrditev načrta, ki naj bi bil detajlno pripravljen, je zdaj v rokah severnokorejskega samodržca Kim Jong Una.

Severna Koreja je raketno obstreljevanje ameriškega čezmorskega ozemlja v Tihem oceanu, kjer živi 160 tisoč prebivalcev, hkrati pa gosti ameriško vojaško oporišče, napovedala v sredo. Takrat se je režim v Pjongjanu odzval na ostre besede ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je verbalno spustil na nivo provokativnega režima. Trump je namreč v sredo grozilno izjavil, da se bo Severna Koreja soočila "z ognjem in gnevom", če bo z jedrskim programom še naprej grozila ZDA.

"Smiseln dialog s takšnim človekom, ki je oropan razuma in razume samo silo, ni mogoč," je na Trumpove besede odgovoril severnokorejski general, poveljnik strateških sil vojske, Kim Rak Gyom. Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je nato........

© Večer