We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Alma Sedlar: Vztrajati bi bila izguba časa

14 23 0
13.09.2017

Zakaj ste se odločili odstopiti šele zdaj, ne nazadnje na nesprejemljive poteze predsednika KPK Borisa Štefaneca opozarjate že tri leta?

"Odstop, o katerem sem razmišljala že velikokrat, je bil težka, a zelo premišljena odločitev. Ko sem junija 2014 prevzela to funkcijo, sem bila polna idej in načrtov, kaj vse bomo delali, naredili, premaknili. Gledajoč nazaj, si lahko priznam, da so to bile iluzije. Delo in opravljanje funkcije sta mi bila zelo omejena že od začetka. Pri tem, kdaj odstopiti, sem sklenila, da si je treba vzeti tri leta in videti, ali je vendarle mogoče kaj spremeniti. Ne nazadnje je tudi prejšnji senat KPK pod vodstvom sedanjega pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča odstopil po treh letih. Če bi odstopila prej, nikoli ne bi izvedela, ali se vendarle ne bi dalo kaj premakniti. Spoznala sem, da se ni nič premaknilo. In da so bili vsa moja opozorila in poskusi, da se dela drugače, bolje, pravilneje, zaletavanje z glavo v zid, ker se nihče od odgovornih ni odzval, kaj šele, da bi kaj naredil. Nadaljnje vztrajanje na funkciji bi bila izguba časa."

Sta predsednik republike Pahor in predsednik KPK Štefanec glavna krivca za nastale razmere?

"Nisem tista, ki bi odločala o odgovornosti. Pa vendarle bi bilo krivično izključno odgovornost naprtiti predsedniku Pahorju. Ker sem imela........

© Večer