We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jaka Bijol: Še vedno imam fotografijo z Modrićem

20 7 78
12.10.2018

Ko je selektor slovenske nogometne reprezentance predstavil seznam igralcev za tekmi z Norveško in Ciprom v ligi narodov, so ga številni pogrešali. Jaka Bijol je v tej sezoni opravil meteorski vzpon, se ustalil v enajsterici moskovskega CSKA-ja, debitiral v ligi prvakov in vse skupaj začinil s skalpom aktualnega evropskega klubskega prvaka, Real Madrida. No, še pred prvim treningom je selektor članski ekipi dodal tudi 19-letnika. Korošec bo danes z reprezentanco odletel v Oslo.

Spomladi še v Velenju, nato pa CSKA, skalp Reala v ligi prvakov in vpoklic v A-reprezentanco. Zelo hitro se je zvrstilo, kaj to pomeni za mladega športnika?

"V Velenju sem bil najbližje domu, vmes tri leta v Ljubljani, zato mi je bilo super, da sem prišel malo bližje. Ampak enostavno zgodilo se je, ko moraš stopiti korak naprej, če želiš nekaj doseči. Začutil sem, da je pravi čas zame. Ko je CSKA poklical, smo vse 'pošlihtali' v kakih štirih dneh. Iz vseh pogovorov mi je bilo jasno, da imam velike možnosti, da bom igral, ker se gradi nova ekipa. Treba si bo sicer izboriti mesto, ne bo pa treba koga, ki že ima status na mojem igralnem položaju na sredini, izriniti z njega. Včasih se stvari izidejo, drugič pač ne, tu so se."

Ste se že navadili moskovskih temperatur? V Sloveniji je te dni precej topleje.

"Res je doma čisto drugače, v Slovenijo sem prišel zimsko oblečen, tu pa sonce. Nisem se še čisto navadil ruskega vetra, ki je kar zahrbten. Uh, piha pa, piha."

Bo treba igrati v dolgih rokavih?

"Pa v rokavicah pa v vsem ..."

Če ta mraz združiva še z umetno travo in trdo podlago - umetne podlage so sicer vse kvalitetnejše - je vse skupaj lahko zelo neprijetno za kolena.

"V Rusijo sem prišel pravi čas, ker so stadioni po svetovnem prvenstvu novi, umetna trava je le na kakih treh........

© Večer