We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Jože Podržaj: "Nobenih katastrofalnih razmer ni"

9 0 0
14.06.2018

"V ničemer se ne čutim odgovornega in ne bi bilo primerno, da bi odstopil zaradi napak, narejenih izpred desetih let." S temi besedami se je na očitke pravosodnih policistov in njihovega sindikata, da so razmere v zaporih katastrofalne oziroma pred kolapsom, včeraj odzval generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) Jože Podržaj. Po njegovem je izvirni greh nastale situacije v odločitvi vlade, ki je imela mandat v letih 2004-2008, da se povečajo kvote v pravosodju, "a te zaposlitve potem niso 'prišle' v zapor, ampak so se 'izgubile' nekje znotraj pravosodja".

Kakor za svoj odstop ni videl razlogov, jih tudi ni za zamenjavo direktorja ljubljanskih zaporov Mirana Candellarija. "Direktor s svojo ekipo in razpoložljivimi resursi dela dobro. Če bi na ta način poskušali reševati situacijo v Ljubljani, bi bilo neutemeljeno in nekorektno," je bil jasen Podržaj.

Pravosodni policisti so se v sredo v znak protesta zbrali pred stavbo ljubljanskega zapora in opozorili na kadrovsko stisko. "Zaposleni v zaporu nimamo nič proti temu, da se zaprtim osebam povečujejo pravice, vendar bi zato potrebovali še več zaposlenih, za kar pa so naši nadrejeni in odgovorni za........

© Večer