We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Pomurje ni več slovenski bolnik, gospodarstvo je v formi

19 1 5
14.03.2018

Lastnik lendavske družbe Varis Štefan Sobočan je po desetih letih predsedovanje Pomurski gospodarski zbornici (PGZ) predal predsedniku uprave Panvite Petru Polaniču, medtem ko bo nadzornemu odboru zbornice po novem predsedoval Drago Franko iz družbe Nafta Strojna. Sobočan zbornico zapušča v dobri kondiciji, v taki je tudi pomursko gospodarstvo, ki je lani ustvarilo 2,3 milijarde evrov prihodkov in doseglo 800 milijonov evrov izvoza.

Po Sobočanovih besedah so se za ustanovitev zbornice odločili po ukinitvi obveznega članstva v Gospodarski zbornici Sloveniji leta 2006. "Ob težnji politike po ustanovitvi regij smo predstavniki gospodarstva želeli imeti aktivno vlogo in postati najmočnejša nevladna organizacija, ki se s svojimi predlogi in aktivnostmi vključuje v oblikovanje poslovnega okolja ter razvoj regije."

Po njegovem mnenju so uspeli, saj je PGZ danes edina regijska institucija, ki povezuje pomursko gospodarstvo. "Pomurska podjetja, ki so člani PGZ, z našo pomočjo uveljavljajo svoje interese na ravni lokalne skupnosti in širše. Povečujemo izvoz in dodano........

© Večer