We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Minister za pomoč zadolžil uradnika

17 0 3
13.03.2018

Radgonsko gospodarstvo poka po šivih. Pa ne v negativnem smislu, večja podjetja v regiji se nahajajo pred pomembnimi investicijskimi cikli, a se pri tem soočajo s težavo - nimajo prostora. Zato so direktorji nekaterih podjetij skupaj ustanovili iniciativo, ki si prizadeva za širitev industrijske cone v Meleh.

"Imamo delo, ljudi in material, nimamo pa kje delati," pravi Vlado Rojko, predsednik gornjeradgonske območne obrtno-podjetniške zbornice. "Čutimo se utesnjene, gospodarstvo se ne more širiti, v življenju pa ni ravne črte, lahko greš samo navzgor ali pa navzdol."

Tudi župan Gornje Radgone Stanislav Rojko pravi, da je končni cilj, za katerega si prizadevajo v občini, razširjena industrijska cona, kjer se bo dodatno zaposlilo do tri tisoč ljudi. Podjetja v obstoječi obrtni coni v Meleh, ki je v zadnjih letih že podvojila svoje kapacitete, jih že zaposlujejo toliko. "To so naše sanje, začeli bomo tako, da pozidamo tisto, kar smemo." Nova zemljišča želi občina dobiti z odkupi ali z menjavami. V prihodnosti želijo gospodarstvu nameniti ves prostor, ki se razteza od poslovne stavbe avtoprevozništva Rojko do nekdanjega Murinega obrata v Črešnjevcih, v katerem danes deluje podjetje Odelo. To je po mnenju Rojka uresničljivo v desetih letih,........

© Večer