We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Preveč mladih zaposlenih za določen čas

21 0 0
20.01.2018

Teja je stara 26 let, pred meseci je končala magistrski študij ekonomije in dobila prvo zaposlitev. Dela v spletnem marketingu trgovskega podjetja, kar jo zelo veseli. "Sprva sem bila kar malce razočarana, ko so mi povedali kolikšna bo moja plača - 780 evrov neto. Pričakovala sem seveda nekoliko višjo, glede na mojo izobrazbo. Kljub temu sem službo sprejela, vesela, da sem pravzaprav zelo hitro našla prvo zaposlitev. Seveda pa računam, da se bo čez čas našlo tudi kaj drugega."

Podobno izkušnjo ima 27-letna Mateja, ki je lani končala magistrski študij farmacije. Že pred zagovorom magistrske naloge je dobila službo v podjetju, ki prodaja farmacevtske izdelke. "Z delom, ki je pretežno na terenu, sem zadovoljna. V podjetju so me lepo sprejeli. Najprej so me poslali na dodatno usposabljanje za delo, ki ga opravljam, kar je bilo zame zelo koristno. Dobro so me sprejeli tudi moji novi sodelavci in mi pomagajo s svojimi izkušnjami. Zdaj se mi izteka trimesečno poskusno obdobje in vse kaže, da mi bodo pogodbo o zaposlitvi podaljšali, seveda za določen čas."

Dlje časa je službo iskala 30-letna Nina, ki je študirala na fakulteti za socialno delo in proti koncu študija (manjka ji še diploma) ugotovila, da si........

© Večer