We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Mladi: Hočejo svojega ministra

5 6 35
13.07.2018

Mladinski svet Slovenije (MSS) je vse politične stranke, ki so prestopile parlamentarni prag, povabil na sestanek, da jim predstavi ukrepe, s katerimi bi lahko izboljšali položaj mladih v naslednjih štirih letih. Kot je povedal predsednik Tin Kampl, so se do sedaj sestali s štirimi strankami: Listo Marjana Šarca (LMŠ), Slovensko demokratsko stranko (SDS), Levico in Socialnimi demokrati (SD). "Zadovoljni smo s prvim krogom pogovorov. Veseli nas, da smo mladi prepoznani kot pomemben del družbe, Mladinski svet Slovenije pa kot pomemben in relevanten sogovornik. V prid temu govorijo tudi neformalne informacije, da so nekateri naši predlogi prišli tudi v osnutke koalicijskih pogodb," je ocenil dosedanje pogovore s strankami.

In katere zahteve mladih, ki se nameravajo v prihodnjih dneh in tednih sestati še s preostalimi političnimi strankami, so dobile podporo?

V LMŠ se strinjajo, da je treba izboljšati možnosti za zaposlovanje mladih in reševanje njihovega stanovanjskega problema. Podpirajo tudi njihovo zahtevo za uvedbo preferenčnega glasu in večje vključevanje mladih v politične organe. Strinjajo pa se še, da bi bilo treba urad za mladino iz ministrstva za izobraževanje, znanost in šport preseliti na raven vlade.

V SDS bi podprli imenovanje ministra za mlade brez listnice. Mladim in mladim družinam bi prioritetno ponudili........

© Večer