We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zasebno šolstvo: Kje je posluh države za zasebno izobraževanje?

12 1 1
18.01.2018

Na včerajšnjem dnevu prijateljev mariborske Doba Fakultete je direktorica Jasna Dominko Baloh povedala, da je za njimi uspešno fakultetno leto ter da bi bili lahko uspehi profesorjev, študentov in zaposlenih še večji, če bi vlada bolj prisluhnila zasebnim izobraževalnim ustanovam.

"Lani smo imeli 1340 študentov iz 47 držav, prejeli smo nagrado za on-line študij z mednarodnim certifikatom in uspeli razviti 21 pedagoških inovacij. Žalostno je, da si naši študentje študij plačujejo sami, in to dvakrat, najprej kot davkoplačevalci in nato še Dobi," je povedala Dominko Balohova. Dodala je, da so v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji lani skupaj podelili 234 diplom in 64 magisterijev. Ob tem so razvili 103 inovativne rešitve za podjetja.

Dekan dr. Rasto Ovin je povedal, da se zavzemajo za koristno univerzitetno izobraževanje, ob tem ne znižujejo kriterijev, ampak si prizadevajo ponuditi študentom znanje, ki ga potrebujejo, tudi z on-line sistemom. Ob 90 učiteljih vključujejo vse razmišljajoče v raziskovalno delo. Dekan je omenil še odmevne konference in okrogle mize, ki jih pripravljajo; ena........

© Večer