We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nič več bančnih provizij za kartice

11 2 0
17.01.2018

Glede na to, da potrošniki vedno več plačil opravijo v trgovinah preko spleta s plačilnimi karticami, je revidirana direktiva Evropske unije, ki je začela veljati 13. januarja letos, te nakupe pocenila za strošek provizije, ki so ga spletni trgovci radi zaračunali strankam.

Da ni šlo za majhne zneske, potrjuje bralka Večera, ki je decembra lani v spletni trgovini želela kupiti tri letalske vozovnice v skupni vrednosti 280 evrov in so ji pred zaključkom plačila s kreditno kartico prišteli še po osem evrov provizije na vsako vozovnico, torej skupaj kar 24 evrov. K sreči je prekinila nakup in kupila vozovnice pri drugem spletnem ponudniku z izbiro druge kreditne kartice, in to brez dodatne provizije. Da direktiva deluje, smo se prepričali ta ponedeljek, ko smo na nemški spletni strani plačali hotel in preizkusili izbiro vseh plačilnih instrumentov, ki so bili na voljo, in vsi so bili brez provizij.

550
milijonov evrov letno in več bodo prihranili potrošniki v EU pri plačilu s karticami brez provizij

Največ državljanov, tudi tistih, ki ne plačujejo storitev s karticami na svetovnem spletu, pa se je s provizijami srečalo na tehničnih pregledih ob podaljšanju registracij avtomobilov........

© Večer