We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nacionalne blagovne znamke: Slogan Čutim Slovenijo se je prijel

13 0 1
02.02.2018

Na okrogli mizi na Fakulteti Doba, ki jo je vodil dekan dr. Rasto Ovin, so se udeleženci spraševali, ali smo za mednarodno blagovno znamko Slovenija naredili dovolj, in postregli s konkretnimi primeri. Nuša Pavlinjek, solastnica in direktorica podjetja Roto iz Murske Sobote, ki izvaža 80 odstotkov proizvodnje v 51 držav sveta, med njimi rezervoarje za gorivo japonski Hondi, sode za vino v Kanado in jadrnice v Združene države Amerike, je dejala, da partnerjem najprej pove, da prihaja iz Evrope. Starejši generaciji nad 50 let pove še, da je nekoč živela v Jugoslaviji, ko trži kajake, pa jim omeni smaragdno Sočo in tako ponazori, da prihaja iz Slovenije. "Za večjo prepoznavnost bi potrebovali univerzalno redečo nit, kot imajo Švicarji ure, Italijani čevlje in Francozi konjak."

Andrej Drapal, svetovalec v podjetju Consensus, ki je pred desetimi leti zasnoval identitetni sistem Slovenije, ki je najbolj prepoznaven po zeleni barvi in sloganu I feel Slovenia, meni, da se je ta blagovna znamka prijela v turizmu in da je največji dosežek, da je v desetih letih obstoja nismo sesuli, čeprav so jo mnogi sesuvali.

"Največji problem pa je, da država sama ne verjame v to blagovno znamko, čeprav daje vtis, da jo sprejema."Podsekretarka vlade in skrbnica znamke I feel Slovenia Polona........

© Večer