We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Magna se širi: tudi izdelava vozil in še 1200 delovnih mest. Ko bo dovolj naročil...

3 10 74
31.05.2018

Naložba Magne v Sloveniji po tem, ko ta v Hočah zaključuje montažo strojev in opreme za lakirnico in do jeseni predvideva poskusni zagon lakirnice, kot kaže, vstopa v novo fazo, saj je graška Magna Steyr danes na Agencijo Republike Slovenije za okolje (ARSO), vložila dokumentacijo za izdajo soglasja za drugo fazo gradnje tovarne v Hočah: "V Magni Steyr imamo dolgoročne poslovne načrte v Sloveniji in izvajamo priprave za morebitne naslednje faze projekta. S tem namenom smo začeli postopek pridobivanja okoljske dokumentacije za drugo fazo tovarne v Sloveniji. Ta bo omogočila prilagodljivost in hitro odzivnost na zahteve trga in partnerjev," pojasnjujejo v Magni in hkrati poudarjajo, da so nadaljnji koraki ter prihodnje faze projekta v Sloveniji odvisne od novih naročil in razvoja proizvodnje vozil znotraj celotne skupine, ter tudi od izpolnjevanja zavez vseh udeleženih strani za uspešno nadaljevanje in zaključek projekta v prvi fazi.

"Pridobivanje okoljske dokumentacije pa še ne pomeni takojšnjega začetka izvajanja druge faze naložbe," so še zapisali v Magni Steyr. Magna, kot je znano, čaka še na izdajo okoljskega dovoljenja za prvo fazo projekta lakirnice, imenovane Magna Nukleus.

Multinacionalka Magna je v Podravje prišla v času Cerarjeve vlade, ki je investicijo v Hočah vseskozi zelo podpirala, tudi v času najostrejših kritik, da........

© Večer