We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ravnatelj šole, ki ne stavka: V nedogled te stavke ne morejo iti

15 15 1
14.03.2018

Opoldan se bodo pred ptujsko mestno hišo na protestnem shodu zbrali učitelji in vzgojitelji s ptujsko ormoškega območja, ki se pridružujejo današnji stavki, kakih tisoč jih pričakujejo na Mestnem trgu.

V šolah in vrtcih na Ptuju otrok skoraj ni. Tako v mestno šolo Mladika, ki jo sicer obiskuje 369 učencev, danes ni prišel noben osnovnošolec, čeprav so organizirali varstvo in bi tudi šolske prevoze, če bi za to obstajal interes. Nobenega učenca, tako kot pred mesecem, ni niti v Osnovni šoli Gorišnica s 254 osnovnošolci, so pa tam v vrtcu, ki ga sicer obiskuje 171 otrok, poskrbeli za šest malčkov. Podobno je tudi na drugih osnovnih šolah in vrtcih na širšem območju Ptuja in Ormoža.

Na Celjskem sicer stavka večina šol in vrtcev (nekateri imajo vseeno organizirano varstvo, ne izvajajo pa vzgojno-izobraževalnih vsebin), so pa med njimi tudi izjeme. Tako se denimo tokrat stavki niso pridružili na Osnovni šoli Ljubečna (sodi v sklop celjskih osnovnih šol). Kot je pojasnil ravnatelj Martin Grosek, na šoli sploh nimajo sindikata. "Za delo šole sem odgovoren jaz, zato sem se odločil, da danes pouk vseeno bo in da s stavko ne povzročamo dodatnih težav staršem in otrokom, saj se zna zgoditi, da bodo stavkovne dni morali nadomeščati v obliki delovnih sobot. Torej tiste dni, ki bi pa dejansko lahko bili s starši." Pred mesecem dni se je sicer tudi OŠ Ljubečna pridružila stavki. "Prvič so moja osebna pričakovanja bila, da se bo sindikat le uspel dogovoriti. V nedogled pa te stavke ne morejo iti. Otroci morajo predelati snov, učitelji morajo opraviti določeno število ur," pojasnjuje ravnatelj.

Stavke danes ni tudi na Osnovni šoli Štore, v sklop katere sodi tudi vrtec. "Mi smo namreč člani drugega sindikata, nismo člani sindikata SVIZ, zato normalno obratujeta tako vrtec kot šola. Tudi 14. februarja pri nas zato ni bilo stavke, smo pa stavkali nekoliko........

© Večer