We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Iz Štajerca: Njeno kozmetiko je mogoče (po)jesti

4 2 0
12.07.2018

Tisti, ki so se v iskanju nekih novih poti v življenju srečali z Vesno Forštnerič Lesjak iz Sobetincev na Ptujskem polju ali se ustavili na njihovi družinski ekološki kmetiji v Hvaletincih sredi Slovenskih goric in naredili prve korake v biodinamičnem kmetovanju, vedo povedati, da jih je naša tokratna sogovornica že ob prvem srečanju navdušila s svojim odnosom do narave in soljudi.

Naravoslovno izobraževalno društvo Sapientia, ki ga je komaj kaj več kot tri desetletja stara magistra farmacije ustanovila pred leti, je dobra izbira za vse, ki želijo raziskovati in proučevati skrivnosti narave. "V društvu se povezujemo iz veselja in tudi cilj našega sodelovanja je zadovoljstvo, ki preveva človeka, ko živi v skladu z naravo, jo razume, neguje in varuje. Uspehi društva temeljijo na kreativnosti in spodbujanju znanja, na lastnem razmišljanju in svobodnem izražanju ter medsebojni pomoči vseh sodelujočih," pravi Vesna Forštnerič Lesjak. Dodaja, da je v društvu prostor za vsakogar, za znanstvenike, ki se na ta način povežejo z ljudmi in naravo, pa tudi za laike, ki lahko postanejo pravi mali znanstveniki z obilico znanja: "Prirejamo številna izobraževanja, predavanja, praktične delavnice, seminarje, gostimo različne strokovnjake in se tudi sami udeležujemo podobnih strokovnih srečanj doma in na tujem."

Poslanstvo društva Sapientia
Obujamo ljudsko zeliščarstvo in ga osvetljujemo z izsledki sodobne fitoterapije in antropozofskega naravoslovja po........

© Večer