We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Velenjska občina pripravlja tožbo proti HSE

9 4 9
05.09.2017

V tem mesecu bodo prebivalci Šaleške doline prvič, odkar je Termoelektrarna Šoštanj (Teš) spomladi dvignila cene ogrevanja, dejansko občutili podražitev. Zneski na položnicah za toplo vodo in ogrevanje bodo v povprečju višji za 10 do 20 odstotkov. Od maja do začetka avgusta so občine, ki so ustanoviteljice Komunalnega podjetja Velenje, še upale, da bodo z vodstvom Teša oziroma njihovimi lastniki, Holdingom Slovenske elektrarne (HSE), dosegle dogovor o vsaj ne tako drastičnem dvigu cene toplotnega ogrevanja, a prej kot do dogovora je prišlo do izčrpanja Komunalnega podjetja. Medtem si je namreč Komunalno podjetje zaradi pokrivanja razlike med ceno, ki bi jo glede na dvig morali zaračunavati uporabnikom, in ceno, ki so jim jo dejansko obračunavali, pridelalo že slabih 300 tisoč evrov primanjkljaja, ki ga bo menda moralo pokriti kar iz rednega poslovanja komunalnega podjetja.

Rozmari Petek Posledice, ki jih je v Šaleški dolini pustila energetska dejavnost, so še zelo dobro vidne. Na sliki nekdanji rudniški jašek, pogreznjen.

Odškodnine ali rente

"Včasih je Velenje sobivalo s Premogovnikom Velenje in elektrarno zato, ker sta podjetji zagotavljali delovna mesta in na sploh družbeno odgovorno ravnali. Tudi........

© Večer