We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Strah pred "kurjo farmo" v Konjiški vasi

16 0 7
22.05.2018

Pred 21 leti je Lovski dom v Konjiški vasi sameval in propadal. Nato ga je v upravljanje vzel Aziz Bradarić, ga postopoma v celoti prenovil, razširil, uredil okolico. Počasi je zeleni kotiček ob poti na Tolsti vrh (spet) postal priljubljena izletniška točka za Konjičane. Tudi tiste najmlajše, ki se v sklopu šolskih izletov ustavijo prav pri koči.

Nekateri pri Lovskem domu z jutranjo kavico začno dan, drugi hodijo na malico, vikendi pa so skoraj vsi rezervirani za slavja. "Kdo bo sploh še hodil k meni, če bodo ob jedači vonjali kokošje iztrebke," je zaskrbljen Bradarić. Skrbi so se pojavile pred dobim letom in pol, ko je kmetijo v neposredni bližini Lovskega doma kupil domačin iz Konjiške vasi Marko Cigler in pojasnil, da bo tam postavil hlev za rejo piščancev. Konec leta 2016 je vložil vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja, Bradarić se je na postopek pritožil, lani pa je bil postopek ustavljen.

A ne za dolgo. Očitno za zaustavitev postopka niso bile ključne pritožbe upravljavca Lovskega doma, temveč dejstvo, da bi morala občina pred tem spremeniti prostorske akte. Več kot 60 odstotkov piščančje farme bi namreč stalo na območju kmetijskega zemljišča in gozda. Svetniki občine Slovenske Konjice so to temo enkrat že imeli na dnevnem redu seje, a so jo na koncu umaknili z njega, ker so medtem tudi svetniki izvedeli za Bradarićeve skrbi. Ta je obenem zbral kup protestnih podpisov svojih........

© Večer