We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Selitev "bermudskega trikotnika" in sedem let v kontejnerjih

9 2 0
23.11.2017

Bilo je pred desetimi leti, ko so v Upravni enoti Šmarje pri Jelšah želeli razširiti prostore v stavbi sredi mesta, ki so si jo z občino delili. Sledile so meritve statike, te pa so presenetile. Že res, da so pisala padala z mize, da so estrihi bili nenavadno poševni, a vendar nihče ni poprej pomislil, da stavba dobesedno visi. Še manj, da je zaradi tega nevarna. Prelomila se namreč ni, le pogrezala, ker je pač stala na terenu, kjer je bilo nekoč močvirje. Ministrstvo za javno upravo je takrat odločilo, da zaposlene preseli v začasne bivalne kontejnerje, občina pa je v nevarni stavbi še dandanes.

A kontejnerji niso bili le začasna rešitev, kot so sprva mislili. Po sedmih letih ali po tem, ko je država za najem skupaj 62 kontejnerjev najemodajalcu, podjetju Trimo, plačala skoraj 815.000 evrov, so rešitev našli v stavbi, ki je le lučaj od občinske stavbe. Tako so s selitvami dobesedno tvorili trikotnik, ob tem pa v teh letih izgubili kar nekaj delovnih mest.

"Ko smo še bili v občinski stavbi, nas je bilo zaposlenih 82. Leta 2011, ko smo se selili v kontejnerje, nas je bilo 58, sedaj se nas seli 40. Zato se včasih pošalim, da se selimo kot v kakšnem bermudskem trikotniku. Ob vsaki selitvi nas........

© Večer