We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Sanacija knjižnice postaja celjska enigma

11 2 0
12.05.2018

Osrednja knjižnica Celje nima prave sreče. Pred osmimi leti je Celje končno dobilo prostorno, lepo knjižnico, ki je prej delovala na treh ločenih lokacijah. Občina se je takrat rada pohvalila, da gre za naložbo, ki bo vpisana v zgodovino, saj je z 12 milijoni evrov veljala za največjo naložbo občine na področju kulture od druge svetovne vojne naprej, župan Bojan Šrot pa jo je označil za "mestotvorni objekt izrednega pomena".

Kmalu pa so se začele kazati prve napake. V javnost so sicer le tu in tam pricurljale, še najbolj so se skorajda hudovali aktivni člani Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki še danes ne morejo verjeti, da so jim dodelili prostore brez oken, ob tem pa brez dovoljenja projektanta na zid ne smejo obesiti niti enega plakata ali slike.

Med prvimi bolj znanimi napakami, na katere ustvarjalci knjižnice niso dovolj pomislili, je bilo zamakanje otroškega oddelka. Zanj so takrat "okrivili" travo; natančneje namakanje naravne trave pred kavarno, saj zelenica leži ravno nad otroškim delom knjižnice. To so takrat zamenjali z umetno, s tem precej ujezili Zavod za varstvo kulturne dediščine Republike Slovenije, a........

© Večer