We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Po volitvah o volitvah v Savinjski regiji

16 0 0
09.06.2018

Brez upoštevanja "gostujočih" kandidatov naj bi območje savinjske statistične regije zastopalo dvanajst poslank in poslancev. Službo poslanca so ohranili Nada Brinovšek, Jelka Godec, Bojan Podkrajšek (vsi SDS), Matjaž Han (SD) ter Janja Sluga (SMC), vsi drugi so - vsaj kot poslanci - novinci.

Nekateri, denimo Lidija Ivanuša (SNS), so že dan po volitvah izgubili nekaj kredibilnosti. Ivanuša, uradno frizerka, doma s Polzele, ki je prepričala 521 šentjurskih volivk in volivcev, je namreč do nedavnega vodila erotični masažni salon, kar smo novinarji odkrili, šele ko smo po izvolitvi iskali njen kontakt. Novoizvoljeni poslanec Robert Polnar (Desus), sicer šentjurski podžupan, z nekaterimi mediji zaradi neznanih zamer očitno ne komunicira. Menda zato, ker mu po novem ni več všeč, če mediji spomnijo na dejstvo, da je vodja Gibanja za občino Šentjur, ki je na volitvah podprlo sedanjega župana Marka Diacija. Po kakšnem ključu je v tej zgodbi tudi Večer, ne vemo. Na naša vprašanja, za kaj se bo zavzemal, kako bo pomagal kraju, v katerem je bil izvoljen, je namreč odgovoril: "Karkoli z vašim časopisom me ne zanima."

Novinec je tudi Jožef Ribič s Polzele (Stranka AB), ki je bil zadnja leta sindikalist v podjetju Sip Šempeter. Kot poudarja, se bo zavzemal za zdravstvo, upokojence in mlade. Med skorajšnjimi novimi poslanci je tudi dolgoletni župan Rogatca Martin Mikolič (NSi). Tako kot Ribič tudi sam do ponedeljka, ko bodo preštete tudi glasovnice,........

© Večer