We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Na Celjskem uresničenih le malo strahov

12 1 0
30.12.2017

Velenje kljub velikim strahovom nekaterih v tem letu še ni dočakalo azilnega doma. Niti ga ne bo, saj je država spremenila plan in objekt, za katerega še vedno plačuje mesečno najemnino, namenila za integracijsko hišo. Tudi vnovične združitve Bolnišnice Topolšica s Splošno bolnišnico Celje (to so medtem doletele druge težave - zahteve po zamenjavi direktorja) ni bilo, čeravno je bilo še poleti videti, da je odločnost zdravstvenega ministrstva neomajna.

Je pa nastala nova civilna iniciativa in se pridružila še eni novonastali v šaleški regiji - ta kljubuje odločitvi Holdinga Slovenske elektrarne, ki kot lastnik Premogovnika Velenje in Termoelektrarne Šoštanj (Teš) občinam zavoljo energetskih objektov ne priznava odškodnin. Še več; zaradi novega bloka, ki se je, mimogrede, v tem letu neobičajno pogostokrat kvaril, je dvignila ceno daljinskega ogrevanja. Zavoljo visoko odmerjene dohodnine na račun sumljivo visokih prihodkov pa so se šaleški politiki s težavo odrekli nekdanjemu prvemu možu Teša Urošu Rotniku, ki je zadnja leta vodil velenjsko komunalno podjetje.

Čeprav je "elektrika doma" v Šoštanju, je ravno letos v Celju in okolici sprožila domino efekt. Elektro Celje in družba ECE sta, naveličana obljub o poplačilih s strani podjetja Atrij, ki je upravljal več blokov v regiji, lastnike stanovanj opozorila, da Atrij v njihovem imenu ne poravnava položnic. Kasneje se je izkazalo, da se je luknja nekoč velikega in uspešnega upravnika prav mogoče lotila tudi nedotakljivih rezervnih skladov. Atrij je po........

© Večer