We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Hudinjski kup na območju stare cinkarne izginil

16 0 1
01.06.2018

Skrivnostne poti celjske občine so spet, četudi menda nehote, dosegle vrhunec. Pred mesecem so sicer ponosno sporočili, da so od evropskega projekta GreenerSities (v prevodu: bolj zelena mesta) prejeli 37 tisoč evrov za poskusno izvedbo treh metod remediacije onesnažene zemljine na območju stare Cinkarne. Kot je na celjski občini navada, so to sporočili šele potem, ko so prvo metodo že preizkusili. So pa napovedali, da bodo še v maju izvedli metodo mešanja onesnažene zemljine z različnimi mešanicami substratov gline in komposta. In ker smo ravno sredi maja opazili bagerista na območju stare Cinkarne, natančneje na deponiji zemlje, pripeljane z območja zelenice pri vrtcu Hudinja, smo zmotno sklepali, da izvajajo ravno to drugo metodo.

Vendar ne. Bagerist je zemljo pripravljal za odvoz. A šele, ko je kup izginil in ko smo na občino naslovili vprašanje, kako je to mogoče, so nas popravili in odločno zavrnili našo trditev, zapisano v zadnjem članku Odkrivanje tople vode po celjsko. Torej potem, ko smo že sami ugotovili napako in poizvedovali, kam je izginil kup. A tega, kje je kup, v celem tednu nismo izvedeli.

Občine to ni več zanimalo, saj je zemljino predala "registriranemu zbiralcu tovrstnih odpadkov", podjetji Voc Celje in Cep, prav tako iz Celja, pa na vprašanje, kam sta odpeljali........

© Večer