We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Brez pomoči skoraj do Magne

9 1 0
13.12.2017

Žalski turistični razcvet, ki je posledica inovativne žalske fontane piva, se vse bolj kaže tudi v gospodarskem razcvetu. Na ta dejstva so v občini nakazovali že vse od začetka gradnje fontane, saj naj bi se od takrat kar nekaj investitorjev začelo bolj zanimati za poslovanje v tem mestu. Možnosti za poslovno dejavnost so glede na to, da je poslovna cona Arnovski gozd umeščena tik ob avtocestnem izvozu Arja vas, odlične. In čeprav prvotnemu investitorju v cono, podjetju Era, ni uspelo, si sedaj očitno roke manejo upniki propadlega podjetja, kot denimo Heta Asset Resolution in DUTB, nekaj, predvsem v obliki komunalnega prispevka, pa kane tudi v občinski proračun.

Poslovna gradnja v občini je trenutno tako intenzivna, da morajo v občini že spreminjati leta 2013 sprejeti Občinski prostorski načrt. So tik pred pridobitvijo soglasij, na podlagi katerih bodo lahko dvanajstim investitorjem omogočili širitev ali novogradnjo. Med njimi je tudi letošnja zlata gazela, podjetje Tehnos. Ravno pred dnevi pa so podpisali pogodbo z investitorjem, ki želi na 13 hektarjev velikem zemljišču postaviti poslovno-logistični center v vrednosti več kot 50 milijonov evrov in v katerem naj bi delo dobilo od 120 do sčasoma celo 300 ljudi.

"Gre za velikega trgovca, več na njegovo željo ne moremo povedati," je pojasnila direktorica občinske uprave Tanja Razboršek Rehar in dodala, da so z njim in njegovim izvajalcem podpisali tripartitno pogodbo, po........

© Večer