We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Žalec bi lahko imel živalski vrt

19 2 41
19.04.2018

Društvo za varovanje narave Biodiversium iz Ljubečne si že nekaj časa želi v okolici Celja postaviti mini živalski vrt. Težava je, da primernega (in sploh cenovno dostopnega) prostora ne najdejo. Letos so jih opozorili na razpis, s katerim je žalski zavod za kulturo, šport in turizem (ZKŠT) iskal najemnika lokala ob ribniku Vrbje, poimenovanega Ponirkov info center Vrbje.

Lokacija, na kateri naj bi že po imenu sodeč spodbujali primeren odnos do živali, se je zdela več kot idealna. Na razpis se je polno upov prijavilo tudi omenjeno društvo, ponudilo pestro gostinsko ponudbo kot spremljajočo ponudbo - od naravoslovnih delavnic, rojstnodnevnih zabav in počitniških programov do postavitve mini živalskega vrta. Po njihovem vedenju naj bi ponudili tudi najvišjo najemnino.

A težava ni le v tem, da niso bili izbrani, temveč tudi, da ne izvedo, v čem je bila izbrana ponudba toliko boljša, in da o (ne)izbiri sploh niso bili obveščeni. Prvo obvestilo so prejeli šele po tem, ko smo na to temo vprašanja pristojnim konec marca začeli postavljati mi. Ko pa smo jih vprašali, v čem sta se ponudbi društva in končno izbranega najemnika razlikovali oziroma s čim jih je izbrani najemnik bolj prepričal, pa je odgovor........

© Večer