We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Volitve za rektorja: Študentov ne zanima, kdo vodi univerzo

6 2 2
06.06.2018

Izjemno nizka, vsega 13,13-odstotna volilna udeležba je zaznamovala prvi krog volitev rektorja Univerze v Mariboru (UM), ki je po pričakovanjih poznavalcev razmer uvrstitev v drugi krog prinesel Zdravku Kačiču in Žanu Janu Oplotniku, iz boja za mesto starešine alme mater pa sta izpadla Niko Samec in Jernej Turk.

Zdravko Kačič, edini izmed četverice, ki ni bil del vodstvene ekipe univerze v času rektorovanja Igorja Tičarja, je bil pa prorektor za finančne zadeve UM v obdobju 2011-2015, je prejel 25,17 odstotka glasov vseh volilnih upravičencev. Žan Jan Oplotnik, sedanji prorektor za finančne zadeve in po odhodu Tičarja tudi prvi podpisnik univerze, je prejel 19,48 odstotka glasov vseh volilnih upravičencev. Niko Samec in Jernej Turk sta prepričala 9,59 oziroma 7,99 odstotka volilnega telesa.

V petek soočenje Kačiča in Oplotnika
Drugi krog volitev bo prihodnjo sredo, 13. junija. Že ta petek pa uredništvo Večera in televizije BK TV pripravljata soočenje Zdravka Kačiča in Žana Jana Oplotnika, o katerem bomo podrobneje poročali v soboto.

Prav zato,........

© Večer