We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Katere ulice in ceste bodo letos pokrpali

19 4 34
26.04.2018

V Železnikovi ulici na Pobrežju so Nigradovi stroji že začeli brneti. Predvidoma v začetku maja, ko bodo dela zaključena, se bodo preselili v Mlekarniško ulico, nato še v Fluksovo ... In tako naprej po seznamu, ki letos za preplastitev oziroma obnovo vključuje 21 ulic in cest. A v mariborski občini, katere urad za komunalo, promet in prostor je seznam uskladil z Nigradom, vendarle opozarjajo, da gre za del načrta vzdrževanja za letos, ta pa se lahko med letom zaradi različnih dejavnikov še spremeni. To pomeni, da se lahko iz načrta kakšna preplastitev še umakne ali se v plan vključi preplastitev, ki sprva ni bila načrtovana, poudarjajo na občini.

Spodbudno že ob začetku sezone del, ki jo je letos zamaknila dolga zima, pa je to, da rebalans občinskega proračuna - mestni svetniki ga bodo potrjevali danes - postavke za koncesijo Nigrada ne znižuje, ampak celo povišuje, in to, kot pravijo na občini, "na vseh področjih, kjer je Nigrad opozarjal, da je treba zagotoviti več sredstev, da ne bo zmanjšan standard rednega vzdrževanja. Vse preplastitve, ki smo jih planirali v proračunu 2018, so ostale tudi v predlogu rebalansa 2018." Dvig zneskov je omogočil predvsem prenos Malečniškega mostu z občine na državo, ki bo zdaj plačala tudi obnovo.

Jože Planinc, vodja vzdrževanja javnih prometnih površin v Nigradu, ob našem skupnem obisku terena sicer opomni, da se v vzdrževanje cest pri nas še zmeraj vlaga izrazito malo, saj dosegamo le 48-odstotni standard vzdrževanja. "Smo zagovorniki 100-odstotnega standarda, ki pa ga moramo potem korigirati glede na dejanska sredstva," pravi Planinc in računico ponazori z izjavo: "Večje, kot so poškodbe, več denarja iz rednega vzdrževanja nam........

© Večer