We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nogometaš Gregor Židan v politiki: Delal bom za Maribor

16 2 9
26.09.2018

Za kandidaturo na volitvah se je Gregor Židan odločil po srečanju z Mirom Cerarjem: "V življenju se marsikaj zgodi z razlogom. Spoznal sem gospoda Cerarja, treniral sem njegovega sina. Poznam nekatere stvari s športnega stališča, nekako smo to povezali in ugotovili, da bi bilo dobro, da naredimo korak v novo smer." Cilj Gregorja Židana v času poslanskega mandata je izboljšati status aktivnih športnikov in tistih, ki so s športno kariero že končali. "Kar se tiče ostalih tem, upam, da bom s pomočjo poslanskih kolegov hitro spoznal, kaj se dogaja v politiki."

Do nedavnega je Židan kot trener deloval v nogometni šoli Olimpije in na nekaterih osnovnih šolah po Ljubljani, delal je tudi v svojem podjetju in lokalu, časa za to sedaj ne bo veliko: "Poslanska funkcija bo zahtevala precej sestankovanja in obveznosti. Nemogoče bo vse usklajevati. So mi pa pri Olimpiji dejali, da če bom kdaj prišel tja, sem vsekakor dobrodošel."

Mariborska volilna enota za kandidaturo ni bila izbrana taktično, pravi Židan. Dejstvo pa je, da je Ljubljančan, kot nekdanji dolgoletni nogometaš Maribora, pod Pohorjem zelo priljubljen. "Nikoli ne grem v taktičen boj. Mislim, da moraš biti tukaj, v politiki, iskren. V Mariboru sem bil dolgo časa, mislim, da sem tam dosegel popularnost s svojim odkritim odnosom. Takrat smo skupaj gradili veliko stvar. Poteza, da sem kandidiral v Mariboru, je bila prava," meni Židan,........

© Večer