We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Grema na kafe z Martino Rauter: Javna uprava je kot orkester

15 0 46
13.06.2018

Martina Rauter je bila je piarovka na Mestni občini Maribor, po letu in pol je novo zaposlitev našla v uradu za mladino, bila je močno vpeta v organizacijo evropske prestolnice mladih. Po nekaj letih dela na občini ima odličen vpogled v delovanje javne uprave, zadnja štiri leta je spoznala tudi lokalno politiko, saj je občinska svetnica v Hočah. Pred kratkim se je podala na samostojno podjetniško pot - ukvarja se s stiki z javnostjo, izobraževanjem in svetovanjem. V Gondola fun baru pod Pohorjem smo se dobili, ker je s Pohorjem močno povezana, 21. junija organizira lovljenje sončnega vzhoda na Pohorju. Naročila si je podaljšano kavo.

Je bolj lagodno živeti kot prekarni delavec ali kot nekdo, ki je zaposlen na občini? Verjetno je delo piarovca ali na splošno na občini kar naporno, ker je delo tamkajšnjih funkcionarjev in delavcev vseskozi pod drobnogledom.

"Piar na občini sem bila le leto in pol, kasneje sem prosila za premestitev in pričela orati ledino na področju mladine od leta 2008. Devet let sem bila svetovalka za mladino. Odkar nisem več na občini, sem naredila pregled svojega življenja. Ne bi rekla, da je sedaj lagodneje, a sedaj imam čas tudi za nekatere druge stvari. Nisem človek za delo na občini. V času odraščanja otrok sem si želela varne službe, to sem naredila in to je bil velik življenjski kompromis in vedno bolj sem začela ugotavljati, zakaj sem počela nekatere stvari."

Katere stvari, ki ste jih storili na področju mladine, so tiste, ki so pustile pečat?

"Maribor je bil ena prvih slovenskih občin, če ne celo prva, ki je sprejemala odlok o mladini in pravilnik o sofinanciranju. Do leta 2010, ko je prišel zakon na državni ravni, smo začeli odpirati rešitve na........

© Večer