We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Vrhunci svetovnega in slovenskega zborovstva

14 0 0
19.04.2018

V soboto, 21., in v nedeljo, 22. aprila, bo Maribor gostil dvojno zborovsko dogajanje na najvišji ravni. Vrhunski pevci se bodo pomerili v 30. finalu za Veliko zborovsko nagrado Evrope in na 25. tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem 2018. Organizator dogodkov je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), obe vrhunski prireditvi pa bosta v Unionski dvorani Maribor. Že drugič bo Maribor gostitelj finala za Veliko zborovsko nagrado Evrope. V finalu, letos bo že 30. po vrsti, bo nastopilo pet zborov z 230 pevci, ki so v letu 2017 zmagali na povezanih petih znamenitih evropskih zborovskih tekmovanjih.

Finale 30. Velike zborovske nagrade Evrope, ki se bo pričel v soboto, 21. aprila, ob 17. uri v Unionski dvorani, bo Maribor gostili po šestih letih, zagotovo pa bo eno najbolj pestrih do sedaj. Z odraslimi zbori se bosta namreč pomerila dva mladinska in evropskimi zbori dva neevropska, kar bo programsko in izvedbeno prispevalo k vrhunskemu zborovskemu dogodku.

Zbore za 30. Veliko nagrado Evrope bo ocenjevala mednarodna žirija v sestavi Karmina Šilec, predsednica, Bernard Tétu (Francija), Gary Graden (ZDA/Švedska), Helena Fojkar Zupančič, Johannes Prinz, (Avstrija), Nadežda Averina (Rusija) in Simon Phipps (Velika Britanija/Švedska).

V Zvezo za veliko nagrado Evrope, ki je bila........

© Večer