We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Avtomobilski salon v Ženevi: Ko elektrika dobi glavno vlogo

16 0 0
13.03.2018

Letošnji salon v Ženevi je bil še en dokaz razslojenosti industrije – po eni strani se proizvajalci zavedajo, da bodo težko dosegli zahtevane norme izpustov brez električnih modelov, po drugi pa je jasno, da bodo imeli prihajajoči baterijsko električni modeli, ki obljubljajo doseg 500 kilometrov in več, več težav. Od infrastrukture, ki zaostaja s super hitrimi polnilnicami, do astronomskih zneskov in seveda dosegljivosti vseh teh modelov (tudi zaradi omejenih zmogljivosti tovarn baterij, ki jih pestijo cene surovin). Znamka Tesla je zelo dober primer tega. Zato bodo super močni in hitri električni modeli z izjemnimi dosegi še nekaj časa bolj namenjeni imidžu kot resnim prodajnim številkam. Nedvomno pa kažejo, kaj vse je mogoče storiti, kakšna bo prihodnost in kam bo usmerjena.

Proizvajalci se vse bolj zanimajo za delno hibridizacijo, ki je neprimerno cenejša, ponuja pa spodbudne rezultate v obliki 48-voltne električne arhitekture, ki omogoča večji potencial pri regeneraciji zavorne energije, pomoč pri pospeševanju in speljevanju, celo funkcijo jadranja pri visokih hitrostih in s tem učinkovit in hiter sistem stop&start. Stisnjen zemeljski plin se prav tako spet uveljavlja kot najčistejši fosilni energent. Navsezadnje tudi motorji z notranjim izgorevanjem niso rekli zadnje, kar dokazuje nekaj znamk. Ob vsem tem so novosti na področju digitalizacije, avtonomne vožnje in povezljivosti ostali nekoliko v ozadju, čeravno bodo na razvoj osebne mobilnosti vplivali še bolj kot "zagrožena" elektromobilnost.

Tako je salon v Ženevi po eni strani povsem zeleno obarvan (vsaj navidezno), po drugi pa je jasno, da športni modeli s svojo eksotičnostjo in jasnim čustvenim nabojem še vedno vlečejo, najsi bodo takšni s klasičnim motorjem z notranjim izgorevanjem kot super hibridi ali s povsem........

© Večer