We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Terme prodale Travel shope, v hotele vstopajo Francozi

17 6 0
14.09.2017
V Termah Maribor se odvijajo obsežnejši premiki. Po naših informacijah je pri koncu prodaja trgovin pod blagovno znamko Travel shop, ki so jih Terme imele na slovenski meji, v Šentilju in na Tratah. Kupec je podjetje Kompas shop, ki ima 20 poslovalnic na večjih mednarodnih cestnih prehodih na mejah z Italijo, Avstrijo in Hrvaško, eno na letališču Portorož, dve poslovni enoti pa sta še v osrednji Sloveniji. Kot smo izvedeli, so že konec prejšnjega tedna nekateri zaposleni v trgovinah prejeli obvestila o prezaposlitvi k novemu delodajalcu. Uradne potrditve in podatkov o vrednosti transakcije na Termah nismo dobili, kajti tudi po enem tednu v mariborskem hotelsko-gostinsko-zdraviliškem podjetju, ki je v ruski lasti, na naša vprašanja niso uspeli odgovoriti. Posel je moral v odobritev tudi na urad za varstvo konkurence. Tudi Kompas shopu prihodki nekoliko padajo (od leta 2012 in 96 milijonov evrov prihodkov na 82 milijonov leta 2015, dobiček tistega leta je znašal dobrih 735 tisoč evrov), s trgovinami Travel shop pa bodo gotovo okrepili portfelj.

- Prodaja trgovin Travel shop je povezana z dezinvestiranjem Term in osredotočanjem na hotelsko dejavnost.
- Terme že več let poslujejo v rdečih številkah, tudi leto 2016 so zaključile z 1,6 milijona evrov izgube, s čimer so izgubo iz leta 2015 nekoliko zmanjšale.
- Francoska skupina Accor je ena od večjih evropskih in svetovnih hotelskih verig, v srednji in vzhodni Evropi je prisotna prek poljskega hčerinskega podjetja Orbis.
- Accor ima v lasti ali upravlja več kot 4200 hotelov v 95 državah ali ima........

© Večer