We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zlatko Zahovič: V klubu sem se počutil kot tujek

16 14 247
12.06.2018

Vrnil se je z dopusta v Aziji. Preden je odpotoval, je napovedal odstop z mesta športnega direktorja NK Maribor. Si je po dveh tednih oddiha premislil? "Moje razmišljanje se ni spremenilo. V dveh mesecih se ni nič zgodilo. Pričakoval bi, da se s predsednikom in vodstvom kluba usedemo in pogovorimo, če lahko sodelujem. Če bi sklenili, da smo za skupaj, bi se sklicala tiskovna konferenca, na kateri bi povedali, da se zgodba nadaljuje. Tako pa je ostal status quo. Kaj bom torej jaz tam še delal?" je pogovor za Večer začel Zlatko Zahovič.

Klub brez komentarja
Ker je Zlatko Zahovič v pogovoru za Večer usmeril nekaj ostrih puščic proti vodstvu NK Maribor, smo želeli pridobiti tudi odziv druge strani. Predsednik kluba Drago Cotar se včeraj na naš klic ni odzval, tiskovni predstavnik Stipe Jerić pa nam je pojasnil, da so v klubu sklenili, da zadeve ne bodo komentirali. Vijoličasti tako še vedno vztrajajo pri stališču, ki so ga posredovali ob prvih informacijah o odhodu Zlatka Zahoviča. "Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati."

Odnosi v Ljudskem vrtu so se dokončno skrhali marca, ko je upravni odbor začasno suspendiral športnega direktorja, ker je na tiskovni konferenci po tekmi s Krškim na neprimeren način obračunal s poročevalcem EkipeSN Dejanom Mitrovićem. "Pravo vodstvo kluba bi jasno povedalo, kaj se dogaja. Tega ni bilo. Pričakoval sem tudi, da se bo klub pritožil na kazen, ki mi jo je izrekla NZS. Sami so videli, da so zgrešili, saj so mi ukinili klubski suspenz - s tem so priznali svojo napako -, na kazen zveze pa se niso pritožili. Počutil sem se kot tujek v klubu," je zadnje mesece med vijoličastimi povzel Zahovič. Zaradi kazni Nogometne zveze Slovenije 47-letnik vse do septembra ne bo smel sodelovati v nobeni od z........

© Večer