We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Najbolj vroči nogometaš Aluminija: Najprej gol, potem podaja

16 2 26
20.04.2018

Malo je sramežljiv, me je opozorila tiskovna predstavnica Aluminija. Res, začel je zadržano, a po nekaj minutah se je razgovoril. Pogovor je bil podoben njegovi sezoni v Kidričevem. Jeseni se je še lovil, spomladi pa je postal prvi napadalni adut v moštvu trenerja Oliverja Bogatinova. "Spoznal sem, da se ne trudiš dovolj, če ne napreduješ. Nekoliko sem spremenil način dela, kar mi je zelo pomagalo. Ambicija me žene naprej, tudi trener mi je pomagal s pogovorom," je o zimskem preporodu dejal Ibrahim Arafat Mensah. Najboljši strelec Aluminija je prepričan, da je tudi moštvo v drugi polovici sezone napredovalo.

Niste pa bili ravno uspešni na zadnji tekmi z Ankaranom. Že drugič se vam je zmaga proti direktnemu konkurentu za obstanek v ligi izmuznila v zadnjih minutah. Vas to skrbi?

"Ni najlepše, ko se ti to zgodi. Je pa to del nogometa. Vse se zgodi z razlogom. Seveda smo želeli dobiti za nas zelo pomembno tekmo, a se to ni zgodilo. Na remi moramo čim prej pozabiti in se lotiti novih izzivov."

Cilj kluba je obstanek v prvi ligi. So vaši cilji višji?

"Najpomembnejše je, da čim prej pridemo v varno cono. Ne razmišljam o sebi, ampak o ekipi, vsi moramo trdo delati, da izpolnimo klubski cilj."

Kaj pa strelska krona? S sedmimi goli ste že blizu najboljšim strelcem v ligi.

"Zakaj pa ne? Verjamem, da sem lahko na vrhu. Kar nekaj tekem nas še čaka, zato je vse mogoče. V igri so mi najpomembnejši zadetki. Šele ko vidim, da ne morem zaključiti sam, iščem asistenco. To seveda ne pomeni, da moram vse gole doseči sam, jih pa imam zelo rad."

Čeprav se borite za obstanek, pa imate še vedno priložnost, da si preko pokala zagotovite nastope v Evropi. Je finale pokala trenutna........

© Večer