We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Državljan K, koristni idiot

14 19 344
16.05.2018

Vili Kovačič mi gre na živce. Po mojem gre celi Sloveniji na živce. Celo tistim, ki mu glede referendumske pobude o drugem tiru dajo načeloma prav in ki so prepričani, da so referendumi pomembno sredstvo državljanskega odločanja.

Še več! Kot utelešenje klene kverulantnosti gre Vili the Kid na živce celo tistim, ki se tožarijo za vsako figo z najbolj za lase privlečenimi argumenti. Vili Kovačič je utelešenje tega, da je slovenska politika lahko odvisna od trmastega posameznika, ki si je nekaj vtepel v glavo. Od poljubnega anonimusa, ki od svojega stališča in cilja za nič na svetu ne odstopa, čeprav mu konkretne številke — ne kakšne brezzvezne in prazne besede — že drugič dokazujejo, da mu za njegovo uzurpatorsko samožrtvovanje nismo niti malo hvaležni.

Za začetek, Vili Kovačič nas ima za norca. Potem ko je po prvem porazu s pomočjo ustavnega in vrhovnega sodišča izsilil še en referendum o drugem tiru, zdaj po drugem porazu napoveduje še eno pritožbo — in to z naslednjim argumentom:

"Referendumsko vprašanje je bilo zavajajoče. Ljudje so mislili, da glasujejo za [D]rugi tir, v resnici pa so glasovali za koruptivni zakon." Neverjetno. Referendumsko vprašanje na prvem in ponovljenem referendumu (24. 9. 2017 in 13. 5. 2018) je bilo obakrat isto in se je glasilo takole: "Ali ste za to, da se uveljavi........

© Večer