We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nezaupnica kulturnih delavcev ministrstvu

7 1 0
11.12.2017

Društvo slovenskih pisateljev, Skupnost muzejev Slovenije, Združenje splošnih knjižnic, Kolegij direktorjev slovenskih gledališč in mreža nevladnih organizacij ter samostojnih kulturnih ustvarjalcev Asociacija so danes izrazili zaskrbljenost ob netransparentnem sprejemanju nacionalnega programa za kulturo (NPK). Na slabo pripravljen dokument, ki je nekonsistenten in zanemarja številna področja kulture, so predstavniki reprezentativnih združenj prvič opozorili že zgodaj jeseni. Tedaj so v prvi vrsti pozvali k temu, naj se dokument začne pisati na novo, saj ga bo le težko popraviti in dopolniti do te mere, da ne bi bil škodljiv.

A so vendarle do roka, konec septembra, oddali številne pripombe na osnutek, ki ga je poleti predstavilo ministrstvo za kulturo. Vse odtlej, že več kot dva meseca, pa ne vedo, pri čem so in kaj se dogaja.

"Sodelovali smo na javni razpravi, dali pripombe, nato še dodatno pisali na ministrstvo, a dobili vsebinsko prazne odgovore," je razložila Aleksandra Berberih Slana, direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor in predsednica Skupnosti........

© Večer