We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Komu je mar za varnost migrantov in beguncev?

15 8 6
10.05.2018

V Kolpi, ob katero je slovenska vlada postavila panelno ograjo in rezilno žico, se je v aprilu po podatkih slovenske policije utopilo vsaj šest oseb, od tega naj bi dve trupli našla hrvaška policija. A je hrvaška policija sporočila, da so v aprilu in maju zabeležili en primer utopitve v Kolpi, in sicer 29. aprila na področju policijske postaje Ozalj. Na policijski upravi Novo mesto so prejšnji teden potrdili, da so v aprilu obravnavali štiri utopitve, zadnji sta se zgodili 22. in 30. aprila. Identifikacija teh žrtev še poteka, osebi, ki sta se utopili 9. in 10. aprila pa sta imeli maroško in alžirsko državljanstvo. Že januarja je prvo truplo v Kolpi našla hrvaška policija.

Pri novomeški policiji pravijo, da se odzovejo na vsako prijavo in sum, da bi se pri prečkanju reke lahko kdo utopil. V teh primerih "takoj obvestijo gasilce, ki s pomočjo čolnov in potapljačev pregledajo strugo reke Kolpe". Dodajajo pa, da ne vodijo posebej števila oseb, ki bi lahko bile oziroma so pogrešane. V marcu je policija namreč sporočila, da so pogrešani pribežniki vsaj štirje.

V zvezi z informacijami o nameri slovenske policije po vpoklicu pomožnih policistov pa na novomeški policiji pojasnjujejo, da je generalni direktor policije na predlog policijskih uprav letos vpoklic že........

© Večer