We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Državni svetniki bi glasovali o vetu na dvig socialne pomoči

13 13 152
24.04.2018

Osem državnih svetnikov se je podpisalo pod zahtevo za sklic seje državnega sveta. Ta bo jutri, v sredo in na njej bodo svetniki razpravljali in glasovali o vetu na novelo, ki je bila izglasovana v državnem zboru s podporo poslancev SMC, Desus in Levice - denarno socialno pomoč bi dvignila s sedanjih 297 evrov, na katerih bo ostala, če bi bil veto izglasovan.

Prvopodpisani svetnik Igor Velov nam je pojasnil, da pri sklicu jutrišnje seje ne gre za veto, ampak za razpravo in za to, od kod se bo ta denar vzel. "Jemalo bi se cestam," nam je pojasnil v telefonskem klicu. "Prav bi bilo, da se pomoč socialno šibkim uredi, a ne da gre na škodo drugim," pojasnjuje prioritete. Glede možnosti, da bi svetniki jutri izglasovali tudi tajno glasovanje o vetu, pravi, da "je to možnost in v tem ne vidim težave".

Ne obsojajte revežev. Obsojajte in spremenite sistem, ki ustvarja reveže!
Dvig denarne socialne pomoči, ki v resnici znesek le usklajuje na višino minimalnega dohodka, ki je bil izračunan leta 2009, so podprli tudi v organizacijah Dobrodelno društvo Petka za nasmeh, Slovenska filantropija, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Delavska svetovalnica, Nacionalni forum humanitarnih organizacij in v društvu........

© Večer