We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Še zadnjič - prijavite račune v tujini

23 3 1
11.09.2017

Finančna uprava (Furs) sporoča posameznikom in podjetjem, da si bodo hvaležni, če ji bodo čim prej prijavili svoje finančne račune v tujini. Tako bodo prostovoljno poskrbeli, da jim bo lahko začela odmerjati davke od vseh obdavčljivih dohodkov, tudi tistih, ki so jih prejeli v tujini. "Če bodo račune prijavili sami, še preden bo do podatka o njihovem plačilnem računu v tujini prišel davčni organ, se bodo lahko izognili kazni," obljubljajo iz Fursa.

Furs že zaračunava dodatne davke
Lani je Furs s pomočjo podatkov, ki jih je prejel iz tujine z avtomatično izmenjavo informacij, prekontroliral 14.920 primerov in zavezancem dodatno odmeril 1,089 milijona evrov davkov. Letos od januarja do julija je nadaljeval s primerjanjem prijavljenih neposrednih davkov s podatki iz avtomatične izmenjave. V 6717 kontrolah so zaračunali zavezancem dodatnih 2,98 milijona evrov davka.

Globe zasoljene, prijavljenih računov vse več

Furs bo namreč vedel o teh računih v tujini vse, ko bo dobil po 20. septembru iz drugih držav (njihov seznam je objavljen na spletni strani Fursa) prve avtomatično izmenjane podatke o imetnikih finančnih računov v tujini. S stanjem na posameznem računu ali njegovo vrednostjo na dan 31.........

© Večer