We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Nogometna vročica v polnem Mariboru

12 6 0
12.09.2017

Pričakovanja mariborskega gospodarstva oziroma hotelirjev, ki lahko prvi zaznajo učinke uvrstitve NK Maribor v nadaljevanje tekmovanja v ligi prvakov, so se izpolnila. Hoteli so v času tekem z Rusi in Angleži, ki veljajo za izjemno dobre potrošnike, skoraj razprodani. Glede na Booking, vodilni spletni ponudnik turističnih namestitev, je pred sredino temo s Spartakom zasedenih 85 odstotkov vseh tovrstnih kapacitet v mestu, za 17. oktober, ko je na vrsti težko pričakovana tekma z Liverpoolom, pa je popolnjenost kapacitet celo 97-odstotna.

Večje povpraševanje, višje cene

Na ta dan v Mariboru verjetno že kmalu sploh ne bo več nobene proste postelje, saj je tudi ponudba zasebnikov prek spletne platforme Airbnb v tem času minimalna. Medtem španski navijači z rezervacijami očitno še čakajo, kajti za 6. decembra, ko je tekma s Sevillo, takega navala (še) ni, izjema so hoteli Habakuk, Maribor in City, ti trije so tudi takrat razprodani.

Pred sredino temo s Spartakom je zasedenih 85 odstotkov prenočitvenih kapacitet v mestu

Veliko povpraševanje seveda ni le posledica prihoda tujih nogometnih ekip, novinarjev in navijačev, ampak tudi drugih dogodkov. Kot pojasnjuje Sandra Draš, vodja hotela Draš, se visoka zasedenost v času tekme z Angleži pokriva s sabljaškim veteranskim svetovnim prvenstvom, ki naj bi v Maribor pritegnilo še dodatnih 1500 ljudi. To je več, kot je na posamezni tekmi pričakovati gostujočih navijačev. Stadion Ljudski vrt jih namreč dopušča okoli tisoč, medtem ko je uradnih namestitev v mestu okoli 2100 postelj. "Hoteli so v oktobru nabito polni, kar je super za Maribor. Povečano povpraševanje se pozna tudi zaradi uvrstitve NK Maribor," je o pozitivnih turistično-gospodarskih učinkih uspeha mariborskih nogometašev povedala vodja hotela Draš, kjer so lahkot tudi zaradi nogometnega navala cene dvignili za 20 odstotkov. Podobno so si privoščili tudi drugi kvalitetnejši ponudniki "Če je Maribor poln, lahko dvignemo cene. Vsi hotelirji v Mariboru smo jih zadnja leta tako ali tako le spuščali, da so pristale na ravni golega preživetja, kar........

© Večer