We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Koroška cesta: Različna mnenja o zaprtju

14 3 70
02.02.2018

Po kaotičnih in v javnosti slabo sprejetih eksperimentalnih prometnih spremembah Koroške ceste v Mariboru, ki so stale več kot sto tisoč evrov, mariborska občina zdaj znova načrtuje prenovo ene od osrednjih ulic v središču mesta. Po načrtovani prenovi odseka med rondojema pri Starem mostu in osrednji tržnici naj bi bila cesta zaprta za tranzitni promet, ob pešcih, kolesarjih in javnem potniškem prometu bi vožnja z avtomobili bila dovoljena le taksijem, stanovalcem in dostavi. Medtem ko del javnosti pozdravlja odločitev občine, drugi del, predvsem prometni strokovnjaki, opozarja, da lahko zaprtju sledi prometni kolaps.

Kot je že pred časom zapisal Matej Dobovšek iz Lineala, se bo promet, okrog 20 tisoč vozil na dan, preusmeril na edini možni alternativi, na Lent in na sistem enosmernih ulic na severu mesta, torej v Maistrovo ulico (v smeri vzhod) in Razlagovo (v smeri zahod): "Si mesto želi občutno dodaten promet na glavni mestni promenadi Lentu? Si želi povečan promet ob osnovnih in srednjih šolah v severnem delu mesta? Verjetno ne, a to se bo ob zaprtju Koroške ceste zgodilo. Za lažjo predstavo, če bi vsa ta vozila parkirali enega za drugim, bi bila kolona dolga preko 90 kilometrov in bi segla od Maribora do Trojan," zapiše Dobovšek. In doda: "Ali bodo vozniki začeli uporabljati javni potniški promet? Verjetno ne, ker je čas potovanja z njim občutno daljši, še sploh, če vožnja vključuje prestopanje. Bodo začeli namesto osebnega vozila uporabljati kolo oziroma se bodo na pot odpravili peš? Nekateri morda, večina pa ne, saj so njihove poti verjetno daljše od pet kilometrov, kar je zgornja meja, ko je uporaba kolesa za vsakodnevne uporabnike še praktična."

Do zaprtja Koroške ceste so skeptični tudi v Društvu za ceste severovzhodne Slovenije. "Kot je to v Mariboru običajno, nas o tem, čeprav v društvu deluje kar 150 prometnih in........

© Večer