We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Zgodba s slavno ameriško glasbeno skupino po dveh letih propadla

14 3 1
07.12.2017

New York Voices (NYV), dvakratni dobitniki nagrade Grammy, bodo po tem, ko so s svojim vokalnim jazz kampom dve leti vztrajali na Ptuju, prihodnje poletje nepreklicno gostovali v Nemčiji. In to kljub temu da so še poleti v en glas zatrjevali, da so na Ptuju zelo zadovoljni in zato o selitvi kam drugam niti ne razmišljajo.

Na koncu naj bi vendarle zmagala pripravljenost tujine, da v projekt poleg dobrodošlice in lepih besed vloži tudi nekaj denarja. Po mnenju umetniškega vodja in direktorja Festivala Arsana Mladena Delina in organizacijskega vodje kampa Sama Ivačiča gre predvsem za še eno od velikih priložnosti za Ptuj, ki jo je mesto na prelahek način izpustilo iz rok in se najverjetneje ne bo nikoli več vrnila.

Čeprav je bilo jasno, da si za to, da bi gostili največji jazz kamp v Evropi, prizadevajo tako v Gradcu kot v Berlinu, so NYV s kampom vseeno vztrajali na Ptuju in se zaradi tega celo povsem odrekli honorarju.

A to, da jim je bilo na Ptuju izjemno všeč in da so jih ljudje izjemno lepo sprejeli, na koncu pač vendarle ni bilo dovolj, pravi Delin o njihovi odločitvi, ki je bila menda bolj ali manj jasna že, ko so potegnili črto pod finančne rezultate letošnjega kampa. "Letos je bilo na ptujskem kampu 50 udeležencev z resnično celega sveta, kar je bilo za šele........

© Večer