We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Začetek obnove ptujske tržnice v septembru

14 0 6
10.08.2018

Ptujski župan Miran Senčar in direktor podjetja KPL, družbe za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring, Radenko Čubić sta v četrtek podpisala gradbeno pogodbo za ureditev mestne tržnice za dobrih 4,8 milijona evrov. To je okoli 300 tisočakov manj, kot je znašala ponudba podjetja na javnem razpisu, ki ga je, kot je znano, občina nato zaključila brez izbire izvajalca. Podjetje KPL pa se je za najugodnejše nato izkazalo v konkurenčnem postopku s pogajanji, ki je sledil.

"Radi bi sicer nižjo ceno, a se moramo zavedati, da se cene gradnje iz meseca v mesec višajo, za približno dva do tri odstotke. Zato nam je žal, da je prišlo do zapletov, saj bi bila, če bi prišlo do podpisa pogodbe prej, tudi cena nižja," je končni dogovor komentiral Senčar in ob tem zagotovil, da ima občina potrebni denar v proračunu zagotovljen. Pa tudi evropskih sredstev naj bi dobili dovolj, da bodo pokrila 80 odstotkov celotne vrednosti projekta.

Občina naj bi tako za projekt prispevala nekaj manj kot milijon evrov. Senčar pravi: "Sedaj se je investicija premaknila v naslednje leto, tako da bo treba večino tega denarja zagotoviti v prihodnjem........

© Večer