We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ptuj kot evropski center za poezijo

22 1 4
20.08.2018

Že konec tedna se je s prevajalsko delavnico s španskimi in slovenskimi pesniki ter branjem poezije začelo uvodno dogajanje v festival Dnevi poezije in vina, ki bo letos potekal na Ptuju in še v šestnajstih krajih po Sloveniji - pa tudi v Avstriji in Hrvaški. Zgoščeno festivalsko dogajanje pa bo od srede, 22. avgusta, do sobote, 25. avgusta, na Ptuju ponudilo številna pesniška in enološka pa tudi glasbena, vizualna, kulinarična in druga doživetja.

Organizatorji so sicer ob predstavitvi letošnjega programa obljubili festival sprememb in presežkov. Sodelovalo bo 22 pesnikov, vsi prvič in edinkrat, iz petnajstih držav. Osrednja pozornost pa bo tokrat namenjena španski poeziji, ki jo bodo zastopali trije španski pesniki - Carlos Aganzo, Mercedes Cebrián in Erika Martínez. Častna gosta bosta ena od najbolj prepoznavnih izraelskih pesnic Agi Mishol in nemški pesnik, urednik ter predsednik Bavarske akademije lepih umetnosti Michael Krüger.

V času festivala se bodo zvrstile tri Hude pokušnje!, na katerih bodo obiskovalci prisluhnili izbranim pesniškim gostom ob izbrani žlahtni kapljici. Ponovno bodo........

© Večer